Ik heb last van oorsuizen

De medische term voor oorsuizen is Tinnitus Aurium. Wanneer u tinnitus heeft, hoort u continu een geluid in het oor of in het hoofd (fluiten, suizen, brommen, zoemen en soms meerdere geluiden door elkaar) zonder dat er een geluidsbron in de omgeving aanwezig is. Tinnitus wordt alleen door de persoon zelf waargenomen en kan dus niet door een ander worden gehoord. Het kan zo hinderlijk zijn dat ernstige beperkingen in het dagelijkse functioneren ontstaan.

Wat kan Libra doen tegen mijn tinnitusklachten?

Bij Libra Revalidatie & Audiologie bieden wij een specialistische behandeling voor tinnitus-patiënten aan. De behandeling is gericht op het 'hertrainen' van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. Dat doen we met cognitieve gedragstherapeutische technieken. U wordt begeleid door een multidisciplinair team dat is gespecialiseerd in tinnitus. Deze gespecialiseerde behandeling is zeer effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten, de negatieve emoties over tinnitus en ook in het verbeteren van de kwaliteit van leven van tinnitus-patiënten.

Uw leven hoeft dus niet langer beheerst te worden door uw tinnitusklachten.

Waar kan ik worden behandeld voor tinnitusklachten?

Wij bieden deze behandeling aan in ons Audiologisch Centrum in Eindhoven. Wij werken voor de tinnitusbehandeling samen met Adelante audiologie & communicatie uit Hoensbroek.

Wordt deze behandeling vergoed?

De Tinnitusbehandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Of u verzekerd bent voor deze behandeling, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Vergoedt uw zorgverzekering de behandeling? Dan betaalt u enkel uw eigen risico. Bent u aangesloten bij een zorgverzekeraar die deze behandeling nog niet vergoed? Dan bestaat de mogelijkheid om de behandeling zelf te betalen, of te bekijken of er mogelijkheden vanuit uw werkgever zijn om de kosten te betalen.

Hoe klinken tinnitusklachten?

Dé tinnitustoon bestaat niet: het geluid van tinnitus verschilt per persoon en varieert van een suis, brom of piep tot een rinkelende bel, een combinatie van geluiden of een complete muzieksonate.

Op de site van de Nederlandse Vereniging Van Slechthorenden kunt u voorbeelden van tinnitustonen beluisteren.